قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره قدس

حتما نظرات خوتان را اعلام بفرمائید

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم ترامپ درباره قدس


آمریکا همچنین تهدید کرده بود که کمک ها به حامیان قطعنامه را قطع خواهد کرد. این تهدید با انتقادات زیادی مواجه شد، به طوری که برخی این رویکرد را باج خواهی و قلدری خواندند.
اما در هنگام رای گیری کشورهایی مانند مصر، افغانستان و عراق که بیشترین کمک ها را از آمریکا دریافت می کنند، به تهدیدهای هیلی بی توجهی کرده و به قطعنامه رای مثبت دادند.
9 عضو سازمان ملل یعنی آمریکا، رژیم صهیونیستی، گواتمالا، هندوراس، میکرونزی، نائورو، پالائو، جزایر مارشال و توگو به قطعنامه رای منفی دادند. کشورهایی مانند استرالیا، آرژانتین، کانادا، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک و مکزیک هم رای ممتنع دادند.
همچنین 21 کشور از 193 عضو سازمان ملل از جمله اوکراین، گرجستان و کنیا که روابط نزدیکی با آمریکا دارند، در این رای گیری غایب بودند.
نمایندگان کشورهای اسلامی، عرب و غیرمتعهدها در ابتدای نشست مجمع عمومی سازمان ملل تهدیدهای هیلی را رد کرده و خواستار رای مثبت به قطعنامه پیشنهادی برای محکوم کردن تصمیم یکجانبه ترامپ در مورد قدس شدند.
به گزارش ایرنا، غلامعلی خوشرو نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، اشغالگری رژیم صهیونیستی را مرکز کلیه بحران ها و منازعات در خاورمیانه و فراتر از آن دانست و گفت : این واقعیتی است که مدت هاست از سوی ملل متحد شناسایی شده است.
وی افزود: در طول چند دهه گذشته رژیم صهیونیستی بی وقفه با اشغال سرزمین فلسطین، کشتار و بی خانمان کردن فلسطینی ها مرتکب جنایات متعدد شده و در عین حال از مصونیت کامل بهره مند بوده است. در طول این مسیر، ایالات متحده از طریق ارائه حمایت های بی قید و شرط خود و دفاع از این رژیم به هر وسیله ممکن، به رژیم صهیونیستی کمک کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، «ریاض المالکی» وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین که برای حضور در این نشست به نیویورک سفر کرده بود، اقدام ترامپ را «تهاجم به وضعیت قدس» خواند و اظهار داشت: «کسانی که خواهان صلح هستند امروز باید به صلح رای بدهند.»
ترامپ چهارشنبه مدعی شده بود که آمریکایی ها از اینکه کشورهای دیگر صدها میلیون دلار از واشنگتن دریافت می کنند و سپس علیه آن رای می دهند، خسته شده اند.
هیلی در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل تهدیدهای آمریکا را تکرار کرد و گفت: این رای گیری نگاه آمریکایی ها را به سازمان ملل تغییر می دهد و همین طور نگاه ما به کشورهایی را که در سازمان ملل به ما بی احترامی می کنند. این رای گیری را به خاطر می سپاریم.
«خالد حسین محمد الیمنی» نماینده دولت مستعفی یمن از «کشورهای صلح دوست» خواست تا به این قطعنامه رای مثبت دهند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه جلسه ای برای صدور قطعنامه علیه تصمیم ترامپ برگزار کرد. چهارده عضو این شورا به این قطعنامه رای مثبت دادند اما آمریکا آن را وتو کرد.
پیش نویس این قطعنامه که توسط مصر به شورای امنیت ارائه شده بود، از ذکر نام کشور یا محکوم کردن کشوری خودداری کرده بود و خواسته بود که هر اقدامی برای تغییر وضعیت قدس لغو شود. این پیش نویس از تمامی کشورها خواسته بود تا از انتقال سفارت خود در سرزمین های اشغالی به قدس خودداری کنند.
«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که هیلی حمایت مجمع عمومی از قطعنامه علیه تصمیم ترامپ را پیش بینی می کرد.
ترامپ چندی پیش اعلام کرد که قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد و از وزارت خارجه آمریکا خواست تا روند انتقال سفارت این کشور از تل آویو به قدس را فراهم کند.
تصمیم ترامپ با مخالفت گسترده جهانی حتی متحدان اروپایی آمریکا روبرو شد. همچنین تظاهرات های وسیعی نیز علیه این تصمیم برگزار شد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: اخبار مربوط به ایران وسایر نقاط جهان به روز ، ،
نويسنده : دوستی